Waar en Wanneer?

Stap voor stap

Het 12 stappen programma van de AA wordt bijna altijd gebruikt in verslavingsklinieken. In een kliniek zit je in een beschermde wereld, los van het dagelijkse leven. De AA helpt je van de drank af te komen in het dagelijkse leven zelf.

De AA bestaat uit zelfhulpgroepen. Je praat bij AA niet met therapeuten, maar met lotgenoten die uit eigen ervaring weten wat je doormaakt.

Wij weten wat het betekent om verslaafd te zijn aan alcohol. Daarom zijn wij 7 dagen per week 24 uur beschikbaar om je bij te staan. Wij kennen geen wachtlijsten en je kan direct naar groepsavonden komen. Als je dat prettig vindt, kan je vooraf een persoonlijk gesprek aangaan. Er zijn geen verplichtingen, je bepaalt zelf hoe lang je wilt blijven komen. De AA brengt je terug in het volle leven!

Hoe werkt AA?

De eerste stap op weg naar herstel is toe te geven dat je machteloos staat tegenover de alcohol, dat je leven stuurloos is geworden. Vanaf dat moment ben je welkom bij AA. Een AA-Groep bestaat uit een aantal mensen, vaak met zeer uiteenlopende achtergronden, met één gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn alcoholist. Nuchter worden, nuchter blijven en anderen daarin bijstaan is het enige doel van een AA-groep.

Een groepsavond heeft een redelijk vaststaand verloop: Opening, behandeling van een stap, traditie thema, een rondvraag en een sluiting. Een nieuweling wordt zoveel mogelijk op zijn/haar gemak gesteld en maakt de eerste avond kennis met de gang van zaken op een bijeenkomst.

De herkenning van het alcoholisme van de groepsleden, vooral van diegenen die al een zekere nuchterheid bereikt hebben, is meestal bemoedigend en hoopgevend. Een nieuweling vindt lotgenoten die bondgenoten gaan worden. De eenzaamheid is voorbij. Een alcoholist kan nuchter worden en blijven én weer een gelukkig mens worden!Je bent niet gebonden aan een groep. Elke groep, niet alleen in Breda, maar ook in Nederland en daarbuiten is vrij toegankelijk voor iedere alcoholist.